Bátor nyúl konyhája

Kolbásszal töltött húsrolád.

2016. december 29. - Takács Gyuláné Erzsike

Kolbásszal töltött húsrolád.

Ünnepekre, vendégvárásra kiváló, mert hidegen könnyen szeletelhető, hidegtálakhoz nagyon illik.

kolbasszal_toltott_fasirt.JPG

Hozzávalók 8 személyre:

1 kg darált hús (sertés, pulyka, ízlés szerint),

1 szál kolbász, (a tepsi méretének megfelelő hosszban, kb. 35 dkg)

3 zsemle áztatva (tejbe vagy ételízesítős vízbe),

1 nagyobb vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma reszelve,

fél csokor petrezselyemzöld,

negyed kápia vagy kalifornia paprika apró kockára vágva.

3 tojás

1 teáskanál só, ízlés szerint bors, pirospaprika, majoránna, csipet kakukkfű vagy fasirt fűszerkeverék (ehhez is kell sót tenni)

3 evőkanál olaj,

2 kanál zsír a tepsi kenéséhez.

A darált húst, az áztatott és kicsavart zsemlét, a fűszereket, a tojást összekeverjük.  Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsírban megdinszteljük 3-4 perc alatt, hozzáadjuk a kápia vagy kaliforniai paprikát, a zúzott fokhagymát, végül a pirospaprikával megszórjuk.

Összedolgozzuk a hússal.

A közepes méretű tepsit 2 evőkanál zsírral kikenjük.

A húsmassza felét a tepsi közepére terítjük, erre kerül a kolbász (a bőrét meleg víz alatt megmossuk és eltávolítjuk).

A másik adag tölteléket a kolbászra rárakjuk, elsimítjuk vizes kézzel és megszórjuk zsemlemorzsával.

Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 60 percig sütjük.

A fóliát levesszük, és a szafttal meglocsoljuk, ugyanis a kolbászból és a húsból is remek szaft lesz. A fóliát visszarakjuk és újabb 20 percig sütjük.

Ezt követően a fóliát már levesszük, így sütjük tovább még 20 percig, hogy a teteje is szép színt kapjon.

Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá, hogy le ne kapjon a fasírt.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.

Hidegen kiváló, vékonyan szeletelhető, körete vegyes saláta vagy savanyúság, melegen körete krumplipüré, rizs, de ez ízlés szerint változtatható.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9812080895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.