Bátor nyúl konyhája

Palacsintatekercs (bátor nyúl recept).

2017. május 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Palacsintatekercs (bátor nyúl recept).

A palacsintát sokféle módon készíthetjük, most egy sós változat receptjét osztom meg a kedves Olvasókkal. Laktató fogás egy könnyű leves után.

Ebből a palacsintaadagból jutott az édeset szeretőknek is, igazi dán eperlekvárral.

palacsintatekercs_1.JPG

Hozzávalók: 4 adag

A szokásos módon palacsintatésztát keverünk:

25 dkg finomliszt,

2,5 dl tej,

2,5 dl szódavíz,

2 tojás,

fél dl olaj,

1 mokkáskanál só,

1 mokkáskanál cukor.

 

A 2 tekercshez:

6 vastagabb palacsinta,

4 nagy szelet pulykamell sonka, vagy pápai sonka,

5-5 dkg reszelt sajt,

6 szelet tiroli sonka (vagy feketeerdei sonka)

Elkészítés:

A tojást keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tej felét, habosra keverjük, és apránként tesszük hozzá a lisztet, a többi tejet, a szódavizet, a sót, cukrot és az olajat.  Jól kidolgozzuk és 15 percig állni hagyjuk. Kis tálkába fél dl olajat öntünk, hogyha szükséges a serpenyőt még megkenjük a sütés előtt.

(Két serpenyőben sütöm, így hamarabb elkészülök vele.)

A 2 tekercshez 6 db vastag palacsintát sütünk, egyenként 2-2 merőkanál tésztából.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tepsibe vagy sütőtálba tegyünk sütőpapirt.

3 vastagabb palacsintát úgy rakjunk le a deszkán, hogy negyedrészt fedjék egymást. Erre kerül a sonka, reszelt sajt és ismét sonka. A palacsinta végét kicsit hajtsuk vissza, úgy tekerjük fel és tegyük át a tepsire. A második tekercs ugyanígy készül, a tetejükre reszeljük a sajtot és 20 percig sütjük, amíg a sajt a tekercsek tetejére ráolvad, és kicsit megpirul.

 A megmaradt tésztát vékonyabbra sütjük, ezt tölthetjük bármilyen töltelékkel ízlés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8812509459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.