Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell aszalt gyümölcsökkel töltve.

2018. február 23. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell aszalt gyümölcsökkel töltve.

Nagyon finom, könnyű, hétvégi ebéd. Visszahozza a nyár és ősz ízeit, hisz az aszalt gyümölcsökben minden vitamin és íz bennmarad. Bármilyen más gyümölccsel készíthető, és mivel a boltokban egész évben kaphatóak a szárított gyümölcsök, így az év bármely időszakában elkészíthetjük ezt a remek ételt. Pulykamellből is készíthetjük.

aszalt_gyumolcsokkel_toltott_csirkemell.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80-90 dkg csirkemell filé (4 fél csirkemell filé)

só, őrölt bors, vagy tarkabors őrölve,

sült csirke fűszerkeverék,

15 dkg aszalt szilva,

10 dkg aszalt sárgabarack,

10 dkg aszalt vörös áfonya,

10 dkg vaj,

 

A csirke vagy pulykamell filét a közepén éles késsel óvatosan bevágjuk, úgy, hogy a széleken 1-2 centiméter maradjon. Sóval, borssal, vagy sült csirke fűszerkeverékkel ízesítjük.

 

Az aszalt gyümölcsöket, külön-külön edénybe, langyos vízbe beáztatjuk. (Mivel csak felnőtteknek készítettem, így végül a gyümölcsöket fél deciliter narancslikőrrel locsoltam, ami különleges ízt adott..)

 

A felszúrt csirkemellekbe töltjük külön-külön a gyümölcsöket, aztán a negyedik csirkemellbe a megmaradtakat. (Nekem ez ízlett a legjobban, a képen is láthatóan mutatós.)

A töltött csirkemellek végét hústűvel megszúrjuk.

A serpenyőben megforrósítjuk a vajat és a csirkeszeletek mindkét oldalát 3-3 percig fedő alatt átsütjük. Amikor minden szelet kész, a serpenyőbe 1 dl vizet adunk, hogy a sütéskor keletkezett finom pörzsanyagot feloldjuk, ezt a sütőtál, vagy tepsi aljára öntjük.

A csirkemelleket áttesszük a tepsibe és fólia alatt sütjük a húst 40 percig. Fólia nélkül a szafttal locsolva további 20 percig, vagy a sütőnktől függően a kívánt szin eléréséig sütjük.

A csirkemelleket legalább 10 percig pihentessük és jó éles késsel szeleteljük.

Burgonyapürével a legjobb, de rizzsel is kínálhatjuk.

Gyors, és nagyon könnyű étel.

Mivel a gyümölcsök összetételét kedvünk és idény szerint változtathatjuk, ezért az év bármely időszakában készíthetjük ezt a receptet.

(Tipp: ha 2 egész csirkemellet vásárolunk, az apró húsból ragu, a csontokból és bőrből finom leves készülhet, az egész csirkemell olcsóbb is, így magunk dönthetjük el, mi készül belőle. A blogomon www.batornyul.blog.hu oldalon nagyon sok csirkéből készült recept található)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8613692486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása