Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Brownie, amit mindenki szeret.

2018. július 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Brownie, amit mindenki szeret.

Nagyon finom és kiadós sütemény, sokféle recept alapján készítik, de nekünk így lett a legfinomabb.

Különösen, mert az unokám, Laura kérte és együtt készítettük.

brownie.JPG

Hozzávalók:

1 bögre (2 dl) víz,

4 evőkanál keserű kakaópor

1 bögre finomliszt 25 dkg

1 bögre kristálycukor 20 dkg,

1 evőkanál szódabikarbóna,

1 dl natúr joghurt,

1 csomag vaníliás cukor,

2 tojás,

22 dkg margarin,

A tetejére:

10-15 dkg étcsoki,

3 evőkanál víz,

3 dkg margarin (ami a tésztából kimaradt)

3 evőkanál porcukor,

jó maréknyi durvára vágott dió,

ehető dekorgyöngy.

 

Elkészítés:

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

Alaposan keverjük ki, hogy minél levegősebb, könnyebb legyen a tészta.

Egy közepes, 30x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 22-25 percig sütjük.

A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, rászórjuk a diót és a dekorgyöngyöt. Csak akkor szeleteljük föl, vízbe mártott késsel, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3614114195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása