Pulykamell gyümölcsökkel.
Nagyon finom és könnyen elkészíthető étel, ebben a hőségben előnye még, hogy a munka egy részét a sütő végzi el. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egészséges fogás. Más gyümölccsel (almával, szilvával) is próbálják ki.
Hozzávalók: 4 adag
70-80 dkg pulykamell filé
őszibarack (5-6 szem), körte 2 db
pici fahéj a gyümölcs belsejébe,
szeletelt sajt,
só, bors ízlés szerint
10 szelet bacon
5 dkg vaj vagy 3 evőkanál olaj a hús sütéséhez.
A pulykamellet szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a forró vajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. A sütés után megmaradt pörzsanyagot 1 dl vízzel kiforraljuk és a tepsibe öntjük.
A barackot és körtét megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, a mag helyén meghintjük egy csipet fahéjjal.
A pulykamell szeleteket a tepsiben egymás mellé helyezzük, rátesszük a félbevágott bacon csíkokat, és ráhalmozzuk a félbe vágott barackszemeket és a körteszeletet.
Fontos, hogy minden húsra jusson gyümölcs. Ha marad gyümölcs, tegyük a hús mellé, nagyon finom.
Tetejére a szeletelt sajt kerül, ha nincs, a reszelt sajt is tökéletes.
Előmelegített sütőben, fólia nélkül 40 percig sütjük, míg a sajt megpirul, az ízek összeérnek.
Omlós lesz a hús és különlegesen finom az ebéd.
Burgonyapürével tálaljuk. Más gyümölccsel is próbálják ki.