Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Tárkonyos csirkemell

2018. augusztus 23. - Takács Gyuláné Erzsike

Tárkonyos csirkemell.

 tarkonyos_csirkemell.JPG

Kellemes ízvilágú, könnyen elkészíthető étel. Friss vagy szárított tárkony egyaránt használható hozzá.

 

Hozzávalók 4 személyre:

70-80 dkg csirkemell filé,

3 szál tárkonylevél, vagy 1 teáskanál szárított,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 közepes sárgarépa,

1 dl fehérbor,

só,

őrölt bors, (a tarkabors íze még jobban illik ehhez az ételhez)

2 dl tejszín,

10 dkg vaj, vagy5 dkg vaj és 3 evőkanál olaj,

 

1 csomag durum orsótészta.

 

Körete most színes orsótészta, ennek is szerepe van a receptben.

 

A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghíntjük, állni hagyjuk 15 percet.

Ezalatt a tésztát kifőzzük, a főzőlébe mindig tegyünk sót és 1-2 evőkanál olajat, így soha nem tapad össze a tészta. Nálunk a durum tészta a kedveltebb.

A tészta főzőlevéből 10 merőkanállal félreteszünk, a tésztában lévő keményítő a mártáshoz nagyon jól felhasználható, selymesebb lesz így az egész.

 

A hússzeleteket a vajon, vagy olajon mindkét oldalán átpirítjuk, tálra kivesszük.

Amikor minden szelet kész, a megmaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát pár percig átforgatjuk. Ráöntjük a bort, átforraljuk, fűszerezzük és a tészta levével felengedjük.

Visszatesszük a hússzeleteket és 30-35 perc alatt puhára pároljuk. Csak óvatosan rázogassuk az edényt, hogy ne törjenek össze a szeletek.

A tejszínhez a hús levéből teszünk még 2 merőkanállal és simára összedolgozzuk (hőkiegyenlítés), úgy öntjük vissza a húsra.

2-3 perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforraljuk.

 

Illik még hozzá köretként a jázminrizs, vagy bulgur, de akkor húslével öntsük fel a mártást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7414197383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása