Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésszűz korongok édesburgonya talpon.

2018. december 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszűz korongok édesburgonya talpon. 
Omlós, puha sertésszűz falatokat kapunk ezzel a módszerrel elkészítve. A körete, az édesburgonya is most bőven kapható, így együtt egy nagyon finom ebéd készült.

sertesszuz_korongok_edesburgonyaval.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

80 dkg sertés szűzpecsenye,

30 dkg bacon (16 szelet)

2-2 evőkanál olaj.

60 dkg édesburgonya.

 

A sertés szüzet a szalonna szélességének megfelelő méretű darabokra (3-4 cm) vágjuk, ebből a mennyiségből 16 db lett.

A páchoz: 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál só, őrölt tarkabors, 1-1 teáskanál pirospaprika, fokhagyma és metélőhagyma, csipetnyi szerecsendió. Alaposan összekeverjük és bedörzsöljük vele a szeleteket.

Legalább egy óra hosszat hagyjuk állni a pácban.


Addig a körethez megtisztítjuk a 60 dkg édesburgonyát, egy-másfél centi vastagságúra vágjuk és megfőzzük. (Főzőlevét egy zellerkrém leveshez használtam fel.)


A húst a pácból kiemelve, egyenként betekerjük a korongokat a baconbe. A szalonna csík végénél fogvájóval megtűzzük.
A hústekercseket forró olajban elősütjük 2-2 percig, így egy kérget sütünk rá, ami a hús nedvességét fogja megtartani.
Ezt követően egy kiolajozott tepsibe, sorba lerak
juk és előmelegített sütőben még 30 percig sütjük 180 fokon. Félidőben a korongokat átfordítjuk.

Tálalásig letakarjuk alufóliával és tálalás előtt eltávolítjuk belőle a fogvájókat.

A burgonyát pürésíthetjük is.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9314485948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása