Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pulykaszelet finom mártással.

2019. január 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykaszelet finom fűszeres mártásban.

A pulyka legkevésbé száraz része a medalion. Ha az üzletekben rátalálnak, feltétlenül készítsék el ezt a receptet. Finom, fűszeres mártással készült. Saját recept.

pulykaszelet_finom_martassal.JPG

Hozzávalók: 4 adag

1 kg pulykamedalion (9 szelet),

 

2 nagyobb fej vöröshagyma,

fél-fél tv paprika és kápia paprika, (most kevés zöld, enyhén csípős paprika is került bele)

só, bors, ízlés szerint,

fűszerek: rozmaring, bazsalikom, gyömbér, lestyán, kurkuma, (teatojásba téve)

1 teáskanál őrölt pirospaprika,

2 dl tejszín,

2 evőkanál keményítő, vagy liszt,

1 dl olaj vagy 2 evőkanál zsír.

 

A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. A forró zsíron vagy olajon dinszteljük. (Én ekkor adom hozzá a sót, mert hamarabb puhul.) Kb. 5 perc múlva rátesszük a paprikákat, azzal is dinszteljük, majd őrölt pirospaprikával megszórjuk.

Átkeverjük és azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet, így a hagyma gyorsan szétesik.

 

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a már forrásban lévő szafthoz adjuk, beletesszük a teatojásba zárt fűszereket, amik így az ízüket átadják, de a végén könnyen eltávolítható.

(Külön van egy teatojás, amit kizárólag a fűszerekhez használok, nagyon praktikus, mert így szebb, krémesebb lesz a mártás, nem lesznek benne a fűszerdarabok.)

Időnként óvatosan keverve vagy rázogatva megpároljuk a szeleteket, majd tálra szedjük.

 

A tejszínt a keményítővel, vagy liszttel elkeverjük, a szafthoz adjuk és együtt átturmixoljuk.

 

Szűrőn vagy szitán átszűrjük, így kapjuk meg a képen is látható selymes állagot.

 

Most orsótésztával tálaltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3014559360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása