Omlós libacombok kifliburgonyával és párolt káposztával.
Receptje az omlós kacsacombhoz hasonló, csak itt az alapfűszerek érvényesülnek. Libamellfiléből is remek recept. Most kisebb, kevésbé zsíros libacombot kaptam.
Hozzávalók:
személyenként 1-1 libacomb,
só, őrölt tarkabors, majoránna.
A körethez: 1 kg kifliburgonya
A combokat a csont mellett bemetszem, fűszerezem és bőrös felével lefelé tepsibe rakom, amibe 1 dl vizet öntöttem. Így lassabban párolódik a hús és omlósabb lesz.
200 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt sütöm 60 percig, majd megfordítom és a zsírjával megöntözöm. Újabb 30 percig sütöm, akkor teszem hozzá a héjában főtt, hámozott kifliburgonyát, amennyi a húsok mellé elfér. A többi burgonyát a tálon öntözzük meg a zsírral, de így együtt sütve finomabb.
Újabb 30 perc után fólia nélkül pirítjuk meg a húsokat. A párolt káposzta receptet már megtalálhatják a blogon.