Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Majoránnás pulykamell masni tésztával.

2019. március 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Majoránnás pulykamell farfalle (masni) tésztával.

Nagyon könnyű, finom étel, jó választás kezdő háziasszonyoknak is. Csirkemellből vagy combból is készítheti, aki azt jobban kedveli.

majorannas_pulykamell_20190315.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulykamell filé,

1 közepes fej vöröshagyma,

só, őrölt tarka bors,

3 ág majoránna vagy 1 teáskanál szárított,

fél mokkáskanálnyi koma curry,

3 evőkanál olaj,


1 csomag durum farfalle (masni) tészta.


A pulykamell filét kockákra vágom.

A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és az olajon megdinsztelem. (Ilyenkor szoktam sózni a hagymát, mert hamarabb szétesik.)

Ráteszem a húst és fehéredésig pirítom, frissen őrölt tarkaborsot és kevés koma curryport teszek rá, a tetejére rakom a majoránna ágakat és kevés forró vizet vagy levesalaplét adok hozzá. Mivel a kertünkben van majoránna, mindig teszek el fóliában kis csomagokban, az íze tökéletesen megmarad.

A húst puhára párolom kb. 30 percig.

Ezalatt a tésztát kifőzöm, a főzőlevéből kiveszek egy kis edénybe és a hús levét ezzel pótolom, ugyanis a keményítő kiváló a sűrítéshez. Ezt azért találtam ki, mert a tejszínt nem mindenki fogyaszthatja.

2 dl főzőtejszín 20%-os, aki úgy szeretné. A tejszínt elkeverem 1 evőkanál keményítővel vagy liszttel, majd a hús levéből teszek hozzá még 2 merőkanállal és simára összedolgozom, úgy öntöm a húsra. Pár perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforralom.

A pulyka mell filéhez durum tésztát adtam, ami nagyon egészséges.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7414690306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása