Majoránnás pulykamell farfalle (masni) tésztával.
Nagyon könnyű, finom étel, jó választás kezdő háziasszonyoknak is. Csirkemellből vagy combból is készítheti, aki azt jobban kedveli.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulykamell filé,
1 közepes fej vöröshagyma,
só, őrölt tarka bors,
3 ág majoránna vagy 1 teáskanál szárított,
fél mokkáskanálnyi koma curry,
3 evőkanál olaj,
1 csomag durum farfalle (masni) tészta.
A pulykamell filét kockákra vágom.
A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és az olajon megdinsztelem. (Ilyenkor szoktam sózni a hagymát, mert hamarabb szétesik.)
Ráteszem a húst és fehéredésig pirítom, frissen őrölt tarkaborsot és kevés koma curryport teszek rá, a tetejére rakom a majoránna ágakat és kevés forró vizet vagy levesalaplét adok hozzá. Mivel a kertünkben van majoránna, mindig teszek el fóliában kis csomagokban, az íze tökéletesen megmarad.
A húst puhára párolom kb. 30 percig.
Ezalatt a tésztát kifőzöm, a főzőlevéből kiveszek egy kis edénybe és a hús levét ezzel pótolom, ugyanis a keményítő kiváló a sűrítéshez. Ezt azért találtam ki, mert a tejszínt nem mindenki fogyaszthatja.
2 dl főzőtejszín 20%-os, aki úgy szeretné. A tejszínt elkeverem 1 evőkanál keményítővel vagy liszttel, majd a hús levéből teszek hozzá még 2 merőkanállal és simára összedolgozom, úgy öntöm a húsra. Pár perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforralom.
A pulyka mell filéhez durum tésztát adtam, ami nagyon egészséges.