Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Borzas szelet.

2019. október 29. - Takács Gyuláné Erzsike

BORZAS SZELET.

Korábban már készítettem ezt a kitűnő ételt, de most kicsit változtattam rajta. Az eredmény ismét nagyon ízlett. Laktató, finom ebéd készült.

borzas_szelet1.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

8 szelet csont nélküli sertéskaraj (1 kg), Csirkemellből is finom, már próbáltam.

80 dkg krumpli (tisztítva),

3 tojás,

6 púpozott evőkanál liszt + még a hússzelet forgatásához,

só, bors,

2 + 3 gerezd fokhagyma,

2 dl tejföl,

20 dkg reszelt sajt,

3 dl tej az áztatáshoz.

fél liter olaj a sütéshez.

 

A sertéskaraj-szeleteket finoman kiveregetjük, megszórjuk mindkét oldalukat sóval, borssal, majd egy éjszakára 2 gerezd szeletelt fokhagymával ízesített 3 dl tejbe rakjuk. Mivel nagyobb szeletek voltak, félbevágjuk, így könnyebben elférnek a tálban és sütéskor is könnyebb vele bánni. Az áztatástól omlósabb lesz a karaj, de ha nincs időnk, frissen fűszerezve is nagyon finom.

Másnap a tejből kivesszük a húst és papírtörlővel áttöröljük.

A krumplit meghámozzuk, az almareszelőn lereszeljük, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezt követően a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk. Belekeverünk még 6 púpozott evőkanál lisztet és újra jól kikeverjük.

3 nagy cikk fokhagymát 1 dl olajjal elkeverünk, ecsettel vékonyan a hússzeletekre felvisszük, majd a lisztbe forgatjuk.

A fűszerezett hússzeleteket lisztbe forgatjuk, beburkoljuk őket a sűrű burgonyás masszával, majd óvatosan a forró olajba helyezzük. Először fedő alatt sütjük, majd mérsékeljük a lángot és kétszer átfordítva sütjük készre. Papírtörlővel bélelt jénai tálba szedjük, hogy semmi olaj ne maradjon rajta.

Tálalásnál tányérra tesszük az aranybarnára sült, ropogós borzast, megkenjük a tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Petrezselymes jázmin rizs volt a körete.

Karaj helyett csirkemellből is készíthetjük.

Nagyon finom, laktató ételt kapunk.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3415270616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása