Bátor nyúl konyhája

Csirkemell kék szőlős mártásban.

2019. november 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell kék szőlős mártásban.

Láttatok már ilyen csodát, színesnek a csirke húsát. Finom szőlő tette vele, Izabella volt a neve. Mindenkinek lesz kedvence, ha elkészíted, büszkélkedj vele. Pulykamellből is készíthető, akár karácsonyi ételnek is megfelelKezdőknek is ajánlott, mert annyira egyszerű az elkészítése.

csirkemell_kek_szolos_martasban1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkemell filé,

5 dkg vaj,

1 közepes fej salotta vagy lila hagyma,

só,

frissen őrölt tarka bors,

1 dl fehér bor,

2 evőkanál keményítő,

50 dkg kék szőlő szemezve (tisztán mérve).

 

A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk. A borsot csak később őröljük rá.

A vajat felhevítjük, a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a vajon dinszteljük.

A csirkeszeleteket a vajon átfehérítjük, amikor mind kész, visszatesszük a lábasba.

A szemezett szőlőt áttörjük (krumplinyomóval a legegyszerűbb, így a kezünk sem színeződik el.)

A szőlőt a csirkére rakjuk, ráöntjük a bort, így pároljuk készre közepes lángon.

Amikor a hús megpuhult, kiszedjük egy tálra, a mártást a keményítővel átforraljuk 2 percig.

Szitán átszűrjük, így öntjük a szeletekre.

Burgonyapürét készítettem vaj és kevés tej hozzáadásával.

Gyors, és nagyon könnyű étel.

Pulykamellből akár karácsonyi ebédnek is ajánlott.

Jó tanács: A szőlő fagyasztóba is elrakható összetörve, műanyag dobozban, de a kiengedésnél várjuk meg, amíg magától felenged, SOHA NE tegyük mikrohullámú sütőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5415299092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.