Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Vörös lencse püré sertésszűzzel és combbal bátor nyúl konyhájából.

2019. december 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Vörös lencse pűré sertés szűzpecsenyével és füstölt combbal, bátor nyúl konyhájából.

Elkészült a vörös lencse, jöhet a házba a szerencse. Kívánok jó egészséget, szeretetet, békességet, boldog új évet.

voroslencse_pure_sertesszuz_es_comb_20191231.JPG

A vöröslencse egészségesebb, mint rokona, mert rengeteg, a szervezetnek fontos ásványi anyagot tartalmaz, előnye még, hogy előáztatni sem kell és gyorsan megfő. Ezért az év más időszakában is ajánlom.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg vöröslencse,

1 babérlevél,

25 dkg füstölt sertéscomb, vagy angolszalonna,

 

70 dkg sertés szűzpecsenye egészben (2 db volt)

só,

tarkabors,

2 gerezd fokhagyma,

csipetnyi szerecsendió,

1 dl olaj.

 

20 dkg bacon a csomagoláshoz.

 

A sertéscombot 1 liter vízben megfőzzük. A húst a lében hagyjuk kihűlni, úgy szaftosabb.

A levét használjuk majd a lencséhez.

 

A szűzpecsenyét egészben sózzuk, a fele olajat a tarka borssal, zúzott fokhagymával és szerecsendióval elkeverjük, ezzel a húst megkenjük.

(A hús most 90 dkg volt, így a keskeny véget apróra vágva raguleves alap lett.)

 

Tálra helyezzük, és állni hagyjuk még fél órát. Közben egyszer megforgatjuk.

A tepsibe öntjük a maradék olajat, belefektetjük a bacon szeleteket.

Erre tesszük a húst, rá a pácot, a szalonnával befedjük és 200 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük 40 percig. Fólia nélkül a szalonna pirulásáig sütjük, közben a szafttal locsoljuk.

Omlós, nagyon puha lesz így az ételünk.

A húst kivesszük és szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük.

Amíg a hús a sütőben sül, a lencse is elkészül.

A comb főzővizéből fél litert adunk a lencséhez és a babérlevéllel lassú tűzön főzzük 20-25 percig. Előáztatni nem kell!! A maradék főzővizet hagyjuk meg, mert lehet, hogy pótolni kell még egy keveset.

Többször megkavarjuk, semmilyen más ízesítésre nincs szükség, mert a füstölt comb leve elég sós. Sűrítést nem igényel, de aki szereti, tehet hozzá még tejszínt is, most sűrűbb köretet akartam készíteni.

Nagyon finom, ünnepi ebéd készült.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1815378006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása