Bátor nyúl konyhája

Csirkecomb filé mascarponés mártásban, szines körettel.

2020. január 19. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkecomb filé mascarponés mártásban, színes körettel.

Kedvenc receptjeim egyike, mivel a mascarponéhoz kevert zöldfűszerekkel kiváló ízvilágot érünk el. Ilyenkor a körete a kelbimbó és a sütőtök, de bármilyen más színes körettel is készíthetjük. Nagyon praktikus az elkészítés, mert a hús és a köret is egyszerre készül a sütőben, az előkészítés sem igényel sok időt és munkát. A végeredmény remek, próbálják ki.

csirkecomb_file_szines_korettel_20200119.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

1 kg csirke combfilé vagy 8 felsőcomb (csirkemellből is nagyon jó),

25 dkg mascarpone sajt,

5-10 dkg reszelt sajt,

összesen 2 teáskanálnyi majoránna, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom (vagy provencei fűszerkeverék),

só, bors,

negyed piros kalifotniai paprika kockázva,

3 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír.

 

A körethez:

40 dkg kelbimbó (mirelit is lehet),

20-25 dkg sütőtök,

só vagy ételizesítő, snidling,

3 dkg vaj a tál kikenéséhez.

Ha egész csirkecombot veszünk, az alsócomb pörköltnek nagyon jó, a felsőcomb csontja és bőre kiváló levesalap.

A csirke combfiléket sózzuk, borsozzuk.

A tepsit kizsírozzuk vagy olajozzuk, beletesszük a sózott-borsozott combfiléket.

A mascarpone sajtot összekeverjük a fűszerekkel és a combok tetejére simítjuk.

200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 45 percig sütjük.

A fóliát levesszük, megszórjuk reszelt sajttal és a paprikakockákkal, majd még 20 percig, illetve a sajt pirulásáig sütjük.

Az ízek fantasztikusan átjárják a húst, remek ételt kapunk. A csirkecomb szaftosabb, ezért ajánlom ezt. Ha csirkemellből készítjük, azt kevesebb ideig süssük, nehogy száraz legyen.

A körethez a sütőtálat kivajazzuk, belerakjuk a sütőtök szeleteket, a kelbimbót. Ételízesítővel, megszórjuk, fedés nélkül a sütőben megpuhítjuk. 25 perc után a kelbimbókat fordítsuk meg.

 

Tálaláskor a csirke finom szaftját öntsük a zöldségekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9615416574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.