Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Lasagne egyszerűen, bátor nyúl konyhájából.

2021. január 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Lasagne egyszerűen, bátor nyúl konyhájából.

lasagne_202101.JPG

Nagyon finom, könnyen elkészíthető étel, családunk így szereti. Ez az étel is a mindenki másképp csinálja kategóriába tartozik.

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg darált hús, sertés, vagy vegyesen sertés és marha, vagy pulykahús,

1 közepes vöröshagyma,

negyed kápia és fehér paprika,

3 evókanál olaj, vagy zsír és olaj keveréke

só, bors ízlés szerint,

pirospaprika,

1 csomag bolognai fűszerkeverék (vagy oregánó, bazsalikom, rozmaring)

2 dl tejföl,

15 dkg reszelt sajt,

25 dkg tészta lasagne ( a gyermelyi a legjobb tapasztalatom szerint, mert a lapok jól kidolgozottak, főzés után is szépen egyben maradnak.)

 

Nagyobb edényben fölteszünk vizet forrni, és kifőzzük a tésztát a csomagoláson megjelöltek szerint. Tipp: a tésztát tálcára szedem ki és annyi részre osztom, ahány sort akarok készíteni.

A vöröshagymát kockára felvágjuk, majd egy serpenyőbe olajat öntünk, és elkezdjük dinsztelni a hagymát. Vagy csak olajat, vagy fele zsírt és olajat használok, így könnyebb lesz az étel. A paprikát apróra kockázzuk, ezzel ízt és színt is adunk hozzá. Sózzuk, piros paprikával megszórjuk, majd 2 dl hideg vízzel felöntjük és pár percig hagyjuk forrni.

Amikor ismét forr, beletesszük a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük (kb.10 perc).

Ha kész bolognai alapot használunk, akkor azt 3 dl vízzel elkeverve ráöntjük a húsra, úgy puhítjuk tovább. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A szaftból 3 merőkanálnyit a közepes tepsi aljára öntsünk, további 3-4 merőkanálnyit hagyunk a tészta tetejére amit a 2 dl tejföllel elkeverünk.

A tepsibe lerakjuk az első sor tésztát, erre a hús, ismét tészta, reszelt sajt, hús, végül a harmadik sor tészta következik. Megöntözzük a tejföllel, ráreszeljük a sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, az idő mindenkinek a sütőjétől is függ, a lényeg, hogy a képen látható szín legyen. Ennyi idő elég, hisz minden elő van főzve, csak az ízeknek kell összeérni. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Nagyon jól lehet melegíteni is, ha marad belőle.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8316375048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása