Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sajtos karaj tepsiben bátor nyúl konyhájából.

2022. április 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Sajtos karaj tepsiben bátor nyúl konyhájából.

Remek ajánlat vendégváráshoz, mivel könnyen elkészíthető, finom ebéd kerül az asztalra. A jelzője: kérek még és bármikor ismételhető.

sajtos_karaj_tepsiben_20220402.JPG

Hozzávalók 5 személyre:

10-12 szelet rövidkaraj csont nélkül

15 dkg liszt

Só, őrölt bors, 1 kávéskanál pirospaprika

1 csomag bacon szalonna (10 dkg, felezve, így minden szelet alá kerül)

5 dkg vaj,

3 dl tejföl,

15 dkg sajt,

3-4 evőkanál olivaolaj.

 

A karajszeleteket folpack alatt kiklopfolom.

A lisztbe belekeverem a sót, borsot, pirospaprikát.

A nagy gáztepsi alját kikenem a vajjal, erre kerülnek a szalonna csikok.

A karajszeleteket a fűszeres lisztbe mártom és lerakom sorban, szorosan egymás mellé. (Pár szeletet feleztem is, így teljesen kitöltötte a tepsit.)

Minden szelet tetejére tegyünk 1 kanál tejfölt, kenjük el egyenletesen, majd az olivaolajat rácsepegtetjük.

A sajt felét ráreszeljük, arra frissen őröljünk borsot. (A tarka bors nagyon jó ehhez az ételhez.)

 

Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. Mivel nagy adag, 50 percig süssük.

Az alufóliát levéve a kevés szafttal meglocsoljuk, ismét reszelünk rá sajtot és a kívánt szín eléréséig sütjük. Ilyenkor már mérsékeljük 180 fokra a sütőt.

Kukoricás rizs, burgonyapüré, sült burgonya, de párolt zöldség is kiváló hozzá. Hidegen is kitűnő, ha marad belőle!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2817800703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása