Sajtos karaj tepsiben bátor nyúl konyhájából.
Remek ajánlat vendégváráshoz, mivel könnyen elkészíthető, finom ebéd kerül az asztalra. A jelzője: kérek még és bármikor ismételhető.
Hozzávalók 5 személyre:
10-12 szelet rövidkaraj csont nélkül
15 dkg liszt
Só, őrölt bors, 1 kávéskanál pirospaprika
1 csomag bacon szalonna (10 dkg, felezve, így minden szelet alá kerül)
5 dkg vaj,
3 dl tejföl,
15 dkg sajt,
3-4 evőkanál olivaolaj.
A karajszeleteket folpack alatt kiklopfolom.
A lisztbe belekeverem a sót, borsot, pirospaprikát.
A nagy gáztepsi alját kikenem a vajjal, erre kerülnek a szalonna csikok.
A karajszeleteket a fűszeres lisztbe mártom és lerakom sorban, szorosan egymás mellé. (Pár szeletet feleztem is, így teljesen kitöltötte a tepsit.)
Minden szelet tetejére tegyünk 1 kanál tejfölt, kenjük el egyenletesen, majd az olivaolajat rácsepegtetjük.
A sajt felét ráreszeljük, arra frissen őröljünk borsot. (A tarka bors nagyon jó ehhez az ételhez.)
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. Mivel nagy adag, 50 percig süssük.
Az alufóliát levéve a kevés szafttal meglocsoljuk, ismét reszelünk rá sajtot és a kívánt szín eléréséig sütjük. Ilyenkor már mérsékeljük 180 fokra a sütőt.
Kukoricás rizs, burgonyapüré, sült burgonya, de párolt zöldség is kiváló hozzá. Hidegen is kitűnő, ha marad belőle!
Jó étvágyat kívánok hozzá!