Nyári almás sütemény bátor nyúl konyhájából.
Nagyon könnyű, finom sütemény és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
20 dkg süteményliszt, (10 dkg sima és 10 dkg rétesliszt keverve)
csipet só,
20 dkg cukor,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 cs. vaniliacukor, 1 teáskanál rum aroma,
fél citrom reszelt héja és leve,
1 kg nyári alma, hámozva, reszelve,
1 teáskanál fahéj.
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem. Hozzáadom a fahéjat.
Ez a nyári alma könnyű és nem enged levet.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A tésztát összedolgozom, hozzáadom a reszelt almát. Elkeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Kihűtve szeletelem.
A tetejét porcukorral is megszórhatjuk, de így marad meg a szép színe.
Előnye, ha marad belőle, folpackba csomagolva fagyasztható és bármikor elővehető.
Jó étvágyat kívánok!