Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Nyári almás sütemény bátor nyúl konyhájából.

2022. július 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Nyári almás sütemény bátor nyúl konyhájából.

Nagyon könnyű, finom sütemény és gyorsan elkészíthető.

nyari_almas_sutemeny_20220727.jpg

Hozzávalók:

20 dkg süteményliszt, (10 dkg sima és 10 dkg rétesliszt keverve)

csipet só,

20 dkg cukor,

2 dl tejföl,

2 tojás,

1 csomag sütőpor,

1 cs. vaniliacukor, 1 teáskanál rum aroma,

fél citrom reszelt héja és leve,

 

1 kg nyári alma, hámozva, reszelve,

1 teáskanál fahéj.

 

Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem. Hozzáadom a fahéjat.

Ez a nyári alma könnyű és nem enged levet.

 

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

 

A tésztát összedolgozom, hozzáadom a reszelt almát. Elkeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

 

Kihűtve szeletelem.

A tetejét porcukorral is megszórhatjuk, de így marad meg a szép színe.

 

Előnye, ha marad belőle, folpackba csomagolva fagyasztható és bármikor elővehető.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8517892377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika Fluke 2022.08.22. 17:14:57

Milyen sorrendbe nkevered össze a tésztát?
Lehet hogy a liszt és az alma aránya nem jó, mert nekem nagyon almás lett és teteje egyáltlaán nem ilyen sima, vagy nem kell összekeverni az almát a tésztával hanem először az almát kell e tepsibe tenni és utána rásimitani a tésztát. Melyik megoldás a jó?
Jó lenne tudni, hogy hánv percig kell sütni.
süti beállítások módosítása