Leveles táskák bátor nyúl konyhájából.
Nagyon könnyen elkészíthető finomság, a táska tartalmát ízlés szerint változtathatjuk, így édes és sós is kerül az asztalra. Mindenki kedvence lesz.
Leves mellé remek kiegészítő, de bármikor fogyasztható.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
baracklekvár,
szilvalekvár,
6-8 szelet kolbász,
6-8 mini mozzarella sajt felezve,
1 tojás,
sütőpapír a tepsibe.
A mélyhűtött leveles tésztát kiengedjük, majd kitekerjük a csomagolópapírján. (Tapasztalatom szerint a csomagoláson jelzett 15 perc kevés a kiengedésre.)
A tésztát 24 egyforma kockára vágjuk. Két-két szélét megkenjük a felvert tojással. Szilva és barack lekvárral megkenjük a felét, a többire fél szelet kolbászt és mozzarella sajtot fektetünk. A két oldalt összehajtjuk, villával még lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket a felvert tojással megkenjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát az előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük.
A lekváros táskák tetejét porcukorral is megszórhatjuk.