Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Töltött káposzta új megoldással.

2023. február 23. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött káposzta új megoldással.

A régi, hazai ízeket idézi ez a recept, mert kukoricadarával készül. Új megoldással, hiszen tepsiben készítettem. Bátran próbálják ki.

toltott_kaposzta_daras_20230223.JPG

Hozzávalók:

1-1,2 kg édes fehér káposzta,

50 dkg darált hús (sertés vagy szárnyas), most sertés-marha vegyesen volt,

25 dkg kukoricadara,

10 dkg mangalica vagy csemege szalonna,

1 fej vöröshagyma,

2-3 gerezd fokhagyma,

pár szelet kápia paprika apróra vágva,

2 evőkanál zsír,

só, bors, 1 teáskanál pirospaprika,

fél liter paradicsomlé, vagy 1 nagyobb doboz paradicsompüré.


A káposzta torzsáját kivágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben a leveleket leszedjük, megpuhítjuk. A levelek vastag erét vágjuk le, így lesz könnyebben göngyölhető.

Amíg a káposzta hűl, a kukoricadarát hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük.

A zsírban a kockázott szalonnát kisütjük, az apróra vágott vöröshagymát, paprikát megdinszteljük. A zúzott fokhagymát és a pirospaprikát is hozzáadjuk.

A darált húshoz adjuk, majd az egészet összekeverjük a darával.

A káposzta leveleket megtöltjük, felgöngyöljük. A kimaradt káposztát apróra vágva a tepsi aljára rakjuk, rátesszük a göngyölegeket és felöntjük annyi vízzel vagy a káposzta pároló levével, hogy a káposztát félig ellepje.

Tetejét megkenjük a paradicsompürével, a tepsit alufóliával lefedjük.

200 fokra előmelegített sütőben 60 percig pároljuk, majd a tekercseket megfordítjuk, a levével meglocsoljuk és még 30 percig hagyjuk a sütőben.

A szabolcsi töltött káposzta egyik változata, amit jó szívvel ajánlok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6518056722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása