Szines, könnyű, csupa zöldség köret vagy főétel.
Hozzávalók:
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé) vagy kész zöldségkeverék
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
2 zsemle
2 tojás
fél csokor petrezselyem
só, bors, majoranna, pici oregánó
2 evőkanál olaj vagy zsír.
A vegyes zöldséget kevés hús alaplével vagy vízzel, (amibe ételízesítőt tettem) megpárolom.
A levét leöntöm. A zsemlét tejbe áztatom, majd kinyomkodom.
A hagymát apróra kockázom és a felforrósított zsiradékon megdinsztelem (kb. 5 perc).
A gombát megtisztítom, apróra szeletelem és a hagymához adom, fedő nélkül párolom, míg a levét elfövi. Ráteszem a zúzott fokhagymát, sót, borsot.
Egy tálban összekeverem a zöldséget, a tojásokat, zsemléket, gombát, fűszereket, majd egy kiolajozott vagy vajazott tepsibe elterítem.
180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
Könnyű és színes köret, vagy egyszerű főételnek is kiváló.