Tzatziki saláta csirkemellfiléhez.
Nyári nagy kedvenc a hideg tzatziki saláta, könnyen elkészíthető. Remek párosítás sültekhez.
Hozzávalók: 4 személyre
70 dkg csirkemellfilé
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
1 dl olaj
A salátához:
1 kígyóuborka reszelve,
1 pohár görög joghurt,
1 csipet őrölt fehérbors, só,
1-2 gerezd fokhagyma vagy 1 csipet fokhagyma granulátum.
2 evőkanál olaj a hús sütéséhez
A csirkemellet szeletekre vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és az olajjal meglocsoljuk. Jól átkeverjük és fél órát állni hagyjuk.
Ezalatt a salátához az uborkát megmossuk, két végét levágjuk és az almareszelőn lereszeljük. Az uborka levét leöntjük. A joghurtot, borsot, sót és a zúzott fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, átforgatjuk és hűtőbe tesszük a hús elkészültéig.
A serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a csirkemell szeleteket kis adagokban, elterítve, szép pirosra sütjük legalább 5 percig, majd megfordítjuk és így pirítjuk tovább.
Ez az adag 20 cm-es serpenyőben 3-4 sütésre lesz kész. A kiszedett húst melegen tartjuk.
Gyorsan elkészül és nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.