Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sztrapacska juhtúrós és káposztás változatban.

2023. augusztus 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Két módon készítettem, így mindenki kedvére falatozhat ebből a laktató ételből. Télen-nyáron, azaz bármikor kapható hozzávaló a boltokban.

sztrapacska_ket_valtozatban.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya, (tisztítva mérve)

1 tojás,

25 dkg liszt,

fél teáskanál só

2-3 evőkanál víz,.

15 dkg juhtúró,

15 dkg tejföl,

10 dkg kolozsvári szalonna,

30 dkg savanyú káposzta,

2 evőkanál zsír.

Elkészítés:

Felteszünk egy nagy fazékban 3 liter vizet forrni.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsíron ropogósra pirítjuk.

Ebből 2 evőkanálnyi zsírt egy kisebb lábasba kiveszünk, ezen pároljuk meg a 2-3 cm darabokra vágott savanyú káposztát. Mire a sztrapacska elkészül, ez is kész.

A krumplit meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A cél, hogy teljesen sima, pépes legyen a nyers krumpli. A levét leöntjük, hozzáadjuk a tojást, sót, kevés vizet és 25 dekagramm lisztet.

A nokedlinél keményebb állagú tésztát kell kapnunk. 

A tésztát nokedliszaggató segítségével sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, közben időnként megkeverjük. Körülbelül 6-8 percig főzzük. Ez az adag két főzésre lett kész.

Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük, lerázzuk a vizet (nem öblítjük le) és a szalonnás lábasba rakjuk.

Még melegen rárakjuk a juhtúrót és a tejfölt, vagy másik változatban a párolt káposztát.

Nagyon laktató étel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4618191341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása