Remek ebéd került az asztalra. Elkészítése kicsit időigényes, de megéri a munkát, annyira finom.
Hozzávalók 4-5 személyre:
1,2 kg sertéscsülök csont nélkül,
Fűszerkeverék: só, őrölt bors, fokhagymapor vagy 3 gerezd fokhagyma , 1 kávéskanál pirospaprika, (majoránna, kakukkfű, bazsalikom, koriander, vagy összesen 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék.
1 nagy fej vöröshagyma negyedelve,
3-4 evőkanál olaj.
A csülök szeleteket az olajos páccal bedörzsöljük és állni hagyjuk egy éjszakán át, vagy hűtőben 1-2 napig is.
A tepsi alját kikenjük 2 evőkanál olajjal, erre kerülnek a csülök szeletek, a negyedelt hagymával.
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. Mivel nagy adag, 50 percig süssük.
Az alufóliát levéve a kevés szafttal meglocsoljuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Ilyenkor már mérsékeljük 180 fokra a sütőt. Még mindig fólia alatt sütjük 40 percig, közben átforgatjuk, hogy a szaft jól átjárja a szeleteket.
Végül fólia nélkül sütjük a hús pirulásáig. Ez a sütőnktől is függ.
Most bécsi burgonya salátát készítettem hozzá jégsaláta ágyon.
Kukoricás rizs, burgonyapüré, sült burgonya, de párolt zöldség is kiváló hozzá.
Hidegen is kitűnő, ha marad belőle!
Jó étvágyat kívánok!