Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Vörös babos, húsos egytálétel egyszerűen.

2024. január 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Vörös babos húsos egytálétel gyorsan, egyszerűen.

vorosbabos_husos_egytaletel.JPG

Igazi téli étel, laktató, finom és egyszerűen elkészíthető. Azért nem nevezném chilis babnak, mert családunk a csípős ételeket nem tolerálja, de bárki tehet hozzá, ha szereti.

Hozzávalók 3 személyre:

30 dkg darált hús,

1 közepes fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma apróra vágva,

negyed kápia paprika apró kockákra vágva,
54 dkg konzerv vörös bab (bonduelle),

34 dkg konzerv kukorica (bonduelle),

1 közepes üveg paradicsomszósz (195 g)

1 kiskanál só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom, (most provance-i fűszerkeveréket használtam)

2 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír.

Ízlés szerint chili paprika.

A hagymát apró kockára vágva a felhevített zsíron vagy olajon pár percig pároljuk (én ekkor sózom, mert a hagyma hamarabb szétesik), rátesszük a kápia paprikát, 5 perc múlva a fokhagymát. Amikor a fokhagyma illatát már érezzük, a darált hús következik, amit fehéredésig piritunk.

10 perc múlva 1 teáskanál pirospaprikát, a fűszereket és a paradicsompürét adjuk hozzá, amit kb. 1 dl vízzel öntünk fel.

Gyakran kevergetjük. (1 pici chili paprikát magjától megfosztva 10 percig hagytam benne, így kellemes íze lett, de nem volt bántó, aztán kivettem.)

A konzerv vörös babot és kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük és a húshoz adjuk, átkeverve még 10 percig lassú tűzön együtt főzzük készre.

Remek egytálétel.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3218299863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása