Csirkecombok paprikásan vajas tarhonyarizottóval.
Régen készítettem már paprikás csirkét, pedig szeretjük, de mivel változatosan főzök, ritkán kerül rá sor. Most egy új körettel még kellemesebb lett az ebédünk. Ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:3 személyre
3 csirke egész comb,
1 nagy fej vöröshagyma,
negyed kápia paprika, fél paradicsom,
most egy kis üveges általam készített natúr lecsót is használtam.
só, kevés bors
2 evőkanál olaj vagy zsír ízlés szerint.
A tarhonyarizottóhoz:
20 dkg gömbölyű tarhonya,
1,2 liter leves alaplé,
zöldpetrezselyem (most szárított volt)
6-8 dkg vaj (most lurpak vajat használtam, szerintem az a legjobb)
A csirkecombokat a csont mellett bevágom, sózom, borsozom úgy, hogy a bőre alá és a csontok melletti részre is kerüljön a fűszer. Így hagyom állni kb. 20 percig.
A hagymát apróra vágom, majd a felforrósított zsiradékba rakom. Ekkor sózom, mert így hamarabb összeesik. Pár perc múlva teszek rá pirospaprikát, az összekeverés után azonnal 2 dl hideg vízzel felöntöm, ez segít, hogy a hagyma mielőbb puhuljon.
Amikor már ismét forr, belerakom a lecsót, a csirkedarabokat, így főzöm tovább.
Ezalatt a tarhonyarizottóhoz felteszem a vizet forrni, amihez 1 leveskockát teszek. Amikor forr, beleöntöm a tarhonyát, gyakori kevergetéssel 12-15 perc alatt készre főzöm. Leszűröm és petrezselyemzölddel ( medvehagymával is készítettem már) megszórom, végül a vajjal kikeverem.
Annyira lágy, krémes köretet kapunk így. Sültekhez is ajánlom.