Ananászos csirkefalatok üvegtésztával.
Különlegesen finom és könnyű ebéd, ünnepi alkalomra is megállja a helyét.
Nagy előnye még, hogy kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók: 3 személyre
50 dkg csirkemellfilé
só, tarkabors, (íze karakteresebb, mint a feketeborsé),
1 doboz körszeletes ananász,
5 dkg vaj (most Lurpak volt),
2 dl kókusztej,
2 evőkanál étkezési keményitő (dr.Oetker)
15 dkg üvegtészta.
A csirkemell filét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A vajat felmelegítjük és a lecsepegtetett ananászkarikákat mindkét oldalon 2-2 percig átforgatjuk. Külön tálra kiszedjük.
A hússzeleteket a forró vajon minden oldalról szép pirosra sütjük.
Ráöntjük az ananász levét, visszarakjuk az ananász karikákat és közepes lángon 25 perc alatt puhára pároljuk.
Az ananászkarikákat kivesszük külön tányérra.
A kókusztejet kikeverjük a keményítővel és a mártásból 2-3 merőkanálnyit hozzáadva alaposan kikeverjük (egynemüsítjük), majd a húshoz adjuk.
Pár perc keverés után már kész is lesz.
Az üvegtésztát forrásban lévő vízbe tesszük, 3 perc múlva a gázt lezárjuk és még 5-6 percig pihentetjük. Leszűrjük és leöblítjük.