Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkekockák paprikával, airfry burgonyával és zellerrel.

2024. március 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkekockák paprikával, airfry burgonyával és zellerrel.

csirkekockak_paprikaval_airfry_burgonyaval_es_zellerrel.JPG

Nagyon könnyű ebéd, a zöldségek szuperek, a látvány is pompás. Kevés zsiradékot használunk, így lesz egészséges az étel.

Hozzávalók 3 személyre:

40 dkg csirkemell filé,

1 kis fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

fél kápia paprika,

só, bors,

2 evőkanál olaj vagy vaj.

 

60-70 dkg burgonya tisztán mérve,

negyed zeller kockákra vágva.

 

 

A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és a vajon vagy az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá a félfőre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a csíkokra szeletelt kápia paprikát.

Lassú tüzön pároljuk puhára.

 

A burgonyát tisztítás után vágjuk hasábokra, a zellert csikokra vagy szeletekre.

 

A burgonyát és zellert tegyük a sütő rácsára a 2 polcra, alá tegyünk egy tálcát, legalulra öntsünk 2-2,5 dl hideg vizet. Ezt követően kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.

 

A sütőt állítsuk be az airfry fokozatra 40 percre. Ezt követően az elkészült burgonyákat szedjük ki, ami még nem kész forgassuk át. És süssük készre.

 

A burgonyát külön is fogyaszthatjuk majonézzel, szuper finom.

 

A zeller is különlegesen finom lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2118343515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása