Őszibarackos sertésszűz.
Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egyszerű és egészséges ebéd. Hihetetlenül egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók / 4 adag
80 dkg sertésszűz (2 db)
0.5 kg őszibarack konzerv,
só, frissen őrölt tarka bors ízlés szerint
vaj 1 evőkanál
olaj 2 evőkanál.
A sertésszüzeket lehártyázzuk és ferdén szép, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk. Kicsit pihentetjük.
Addig a rizst pároljuk, mire a hús elkészül, a köret is kész.
A vajat és olajat felmelegítjük és a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Tálra szedjük, amikor minden szelet kész, akkor öntjük rá az őszibarack levét. Így pároljuk készre 35 perc alatt.
Omlós lesz a hús és különlegesen finom az ebéd.
Párolt rizzsel és az őszibarack szeletekkel tálaljuk.