Csirkecombok őszi ízekkel, alma, szilva, más gyümölcsökkel.
Különlegesen finom ebéd, mert a csirke és a köret együtt készül, minden íz és vitamin benn marad az ételben!
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb vagy 8 csirke felső combfilé,
70 dkg savanyú káposzta,
1 nagyobb fej fehér hagyma (könnyebb mint a vöröshagyma),
2 alma, héjastól, szeletelve,
6 szem szilva, de lehet más gyümölcs is.
1 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors,
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék, vagy majoránna, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, tárkony.
3 evőkanál olaj vagy kacsazsír.
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra alsó-felső sütésre bekapcsoljuk.
A csirkecomb filéket előkészítjük: bőrét fellazítjuk és az összekevert fűszerekkel bedörzsöljük, a bőr alatt is. Kicsit állni hagyjuk.
A káposztát hideg vízben átmossuk, hogy ne legyen nagyon sós, apróra szeleteljük. A fehér hagymát félbe vágjuk és felszeleteljük. Összekeverjük.
Az almákat és a szilvát megmossuk, az almát a magház kivétele után fél centi vastagra szeleteljük, a szilvát kimagozzuk és negyedeljük.
A sütőtálat vagy tepsit kikenjük kacsazsírral vagy olajjal, rárakjuk a savanyú káposztát a hagymával. Erre kerülnek az almacsíkok és a csirkedarabok. Köré rakjuk a szilvaszeleteket.
A tálat alufóliával befedjük és a sütőbe helyezzük 55-60 percre.
A fóliát levéve még 30 percig sütjük az ételünket, hogy a csirke bőre is szépen piruljon.
Nektarinnal és körteszelettel diszítettem a tálat.