Könnyű és egészséges étel. Az afrikai harcsa filé nem szálkás, ezért gyerekeknek is nyugodtan adható.
Afrikai harcsafilé zöldségágyon
Hozzávalók:
80 dkg afrikai harcsa filé
2 teáskanál halak füszerkeverék
1 teáskanál só
1 kg krumpli
3 alma
2 fej lilahagyma
1 kaliforniai vagy kápia paprika
2 evőkanál olaj
fél csokor petrezselyem
A harcsa filéket felszeletelem, majd fűszerezem és állni hagyom fél órát.
A krumplit megtisztítom és felkarikázom.
Az almákat meghámozom és felszeletelem. A hagymát megtisztítom, majd félbe vágva felkarikázom. A paprikát felszeletelem.
A tepsibe öntöm az olajat, rárakom a kissé megsózott krumplit, erre az alma, hagyma és a paprika kerül. Ráteszem a harcsafilét és alufóliával letakarom.
A tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 45 percig párolom, a filéket megfordítom, rászórom a petrezselymet és újabb 20 perc párolás után a fóliát levéve 15 percig sütöm.
Nagyon könnyű és egészséges étel.