A csirkecomb ilyen módon mindenkinek ismerős, de a körete újdonság és elronthatatlan.
Tepsis csirkecomb ötfűszeres krumplival
Hozzávalók:
személyenként 1 egész csirkecomb
(só, bors, majoranna, pici piros paprika) vagy kész sültcsirke fűszerkeverék
zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez.
A csirkecombot a csontok mellett bevágom, a bőrét kézzel fellazítom, majd a füszerekkel megkenem. Mivel a bőre alá is kerül fűszer, sokkal ízesebb lesz.
Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)
Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.
Ötfűszeres krumpli
1,2 kg burgonya
1-1 mokkáskanál lestyán, oregánó, zsálya, bazsalikom, rozmaring.
3 evőkanál olaj, só.
A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tálban a fűszerekkel, az olajjal és a sóval összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon egy és negyed órát sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy mindenütt egyformán puha legyen.