Zöldséges tócsni
Most még lehet zsenge cukkinit kapni, ezért ajánlom!
Sokan, sokféleképpen készítik, van, ahol lapcsánkának hívják. A lényeg, hogy könnyű és finom.
Hozzávalók:
30 dkg krumpli
30 dkg zsenge cukkini
20 dkg sárgarépa
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 mokkáskanál majoranna vagy oregánó
fél liter olaj a sütéshez.
A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, mindhárom zöldséget a reszelő nagy lyukán (almareszelőn) megreszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a fűszereket.
A masszát összekeverjük, és a forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk. (A kanalat is olajba mártom, így könnyebb szaggatni) Ellapítjuk és pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedjük. Akár majonéz vagy ketchup is illik hozzá, de így egyszerűen is finom.