Indiai csirkeleves
Különleges, finom ízekkel.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
25 dkg zsenge cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 evőkanál mustár
só, bors
2 teáskanál indiai fűszerkeverék (Bombay massala) vagy
(őrölt gyömbér, kömény, curry, fahéj, koriander)
2 evőkanál olívaolaj
A csirkemell filét apró csíkokra vágjuk, az olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, 5 percig pároljuk, majd a zúzott fokhagymát is rátesszük. Sóval, borssal, a fűszerekkel ízesitjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a mustárt. Felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy leveskockából készített alaplével. Alacsony lángon legalább fél óráig főzzük, míg a hús majdnem megpuhul.
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd héjastól apró kockákra szeleteljük.
Hozzáadjuk a leveshez és még kb. 20 percig főzzük.
Érdemes egy tasak indiai fűszerkeveréket megvásárolni, mert minden olyan ételhez használhatjuk, ahol gyömbér, curry, fahéj, koriander kell.
Aki szereti, 2 dl főzőtejszínt tehet bele, a tejszínt kis tálban elkeverjük 3-4 merőkanál levessel (egyneműsítjük), aztán 3 percig alacsony lángon együtt főzzük, de nem forraljuk.
Különleges, könnyen elkészíthető leves.