Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Krémsajtos bundában sült csirke mell filé

2014. november 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Újabb ötlet a csirke mell filé változatos elkészítésére.

Krémsajtos bundában sült csirkemell filé

krémsajtos1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé

1 teáskanál só

fél mokkáskanál őrölt bors

a bundához:

2 közepes tojás

10 dkg krémsajt (natúr vagy tejszínes tömlős sajt)

0,5 dl olaj

1 nagy csipet só

20 dkg liszt 

egy bögre tej (2,5 dl)

még külön 3 evőkanál liszt, amibe a húst megforgatjuk

a sütéshez: 5 dl olaj

A csirke mell filéket kb. 1 cm vastag és 4-5 cm széles szeletekre vagy ízlés szerinti kisebb csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval, borssal és a bunda elkészítéséig állni hagyjuk.

A masszához a tojásokat felverjük, a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, végül a lisztet a tejjel fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta. A hús darabokat 3 evőkanál lisztbe beleforgatjuk, majd a masszába rakjuk. (Így sokkal könnyebben megtapad a húson a massza.)

Egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósítjuk az olajat, majd a hússzeleteket egyenként lecsöpögtetve belerakjuk. A serpenyőt fedővel letakarjuk, a hús egyik oldalát 4-5 percig sütjük, majd a húst megfordítjuk, a másik oldalt már fedő nélkül sütjük tovább. A tüzet mérsékeljük, így a szeletek közepes lángon szép barnára sülnek.

Jénai tálban konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. (Minden réteg közé tegyünk papírtörlőt, így semmi olaj nem marad rajta. Ha lefedjük, minden szelet meleg marad, míg az utolsó adag is kisül.)

Több adagban tudjuk kisütni, ezért minden adag kiszedése után az olajban lévő, a sülés közben lecsöpögő tésztabuborékokat távolítsuk el, hogy ne ragadjon rá a következő adagra.

Tipp: mivel tapasztalatom szerint a masszából mindig marad, ezért az utolsó adag sütésekor 1 fej vöröshagymát megtisztítva, fél centis karikákra vágok, és a masszába mártva kisütök.  Próbáltam már cukkinival, brokkolival is, igazán finom délutáni ennivaló.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr416945723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása