Nagyon finom, készítsd el és meglátod! Ha azt mondják, ez ismételhető, az igen jó vélemény. Vendégvárónak is ajánlom, mert előre elkészíthető.
Palacsinta fánk sajtkrémmel
Hozzávalók:
1 bögre tej
1 bögre liszt
3 tojás
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál cukor
5 dl olaj a sütéshez
A tejet felforraljuk a cukorral, hozzákeverjük a lisztet, majd egyenként a tojásokat.
Olajba mártott evőkanállal közepesen forró olajba tesszük, többször átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön. Papírtörlőre szedjük.
Többféleképpen fogyaszthatjuk: a képen sajtkrémet tettem rá, lekvárral is kenhető, de kettőt sajttal és füstölt sonkával vagy tarjával összerakva is nagyon finom. (Ez esetben 2 percre mikróba tettem, hogy a sajt a két szeletet összefogja.) A sajtkrém receptje is megtalálható a blogban.
(tipp: az evőkanalat a masszával a tál szélén húzzuk végig, így nem csöpög le a keverék)
Sonkás változat.