Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell torta

2014. október 04. - Takács Gyuláné Erzsike

Sok alkalommal készítettem, a képen láthatót kedves barátnőm szülinapjára.   Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 1 csomag bacon szalonna 15 dkg trappista sajt 5 dkg füstölt sajt 5 szelet nagy vagy 8 kicsi gépsonka 3 tojás 2 dl tejföl liszt, só, bors margarin a tál…

Tovább

Fűszeres karaj vagy szűzérme

Egyik kedvenc ünnepi ételünk. Könnyebb, mint a rántott szelet. Hozzávalók: 8-10 szelet rövidkaraj csont nélkül vagy 70 dkg szűzérme Só, őrölt bors 4-5 gerezd fokhagyma 20 dkg liszt 1 kávéskanál pirospaprika 3 tojás fél liter olaj a sütéshez A karajszeletek szélét…

Tovább

Párolt vörös káposzta.

Párolt vörös káposzta  Nagyon jó körete a kacsacombnak, sülteknek. Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg piros káposzta, 1 fej lilahagyma (a sonkahagyma az igazi) 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 alma hámozva-reszelve, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál ribizli…

Tovább

Mustban pácolt kacsamell vagy comb vele sült kifliburgonyával

Most aktuális a recept, hiszen itt a szüret ideje. Hozzávalók 4 személyre: személyenként 1-1 kacsacomb (+ 1 mellfilé) 70 dkg szőlő (fehér-fekete vegyesen) só, bors, majoranna A kacsa bőrét késsel bekockázom, a csontnál mindkét oldalon bemetszem, hogy a fűszereket jól bele tudjam dörzsölni. A…

Tovább

Mimóza tojás saláta.

A saláta tetejére reszelt tojás úgy néz ki, mint a mimóza, ezért nevezik mimóza salátának is.    Évekkel ezelőtt első alkalommal húsvétra készítettem el ezt a salátát, aztán mivel nagyon ízlett a vendégeknek, egyéb ünnepi hidegtálaknak is része lett. HOZZÁVALÓK: 1 fej saláta (lollo vagy lollo…

Tovább
süti beállítások módosítása