Nagyon finom apró sütemény.
Vaniliás diós kifliként is ismerjük.
Hozzávalók:
25 dkg süteményliszt
15 dkg Ráma margarin
10 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 tasak vanillin cukor
fél mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál rumaroma
pár csepp citromlé
A forgatáshoz: 15 dkg porcukor 1 csomag vanillin cukorral keverve.
A hozzávalókat összegyúrom, folpackba téve fél órát a hűtőben pihentetem.
Majd a tésztát 5-6 kis részre osztva lisztezett deszkán kézzel kisodrom ujjnyi vastagra.
Késsel 5 cm hosszúságú darabokat vágok, a darabok végét kifli alakúra formázom.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
A sütőt bekapcsolom, amikor a tésztát a hűtőből előveszem,180 fokra előmelegítem, a tésztát 15-20 percig sütöm. A második adag már hamarabb sül, ezért figyeljünk a sütésnél.
A még forró kifliket lapáttal kiveszem a tepsiből és a vanillin cukorral kevert porcukorba forgatom. Tányérra rakom, úgy hagyom kihűlni.