Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

2015. március 21. - Takács Gyuláné Erzsike

Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal.

Főétel gyorsan, finomat a sütőből!

tepsis_csirke20150405.JPG

tepsis_csirke.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb vagy 8 csirke felső comb

80 dkg tisztított kockára vágott burgonya

1 kis doboz paradicsom püré

4 gerezd fokhagyma

fél teáskanálnyi curry

0,5 dl száraz vörösbor

só, bors

4 evőkanál olaj

A megtisztított burgonyát kockára felvagdossuk és 2 evőkanál olajjal kikent tepsibe tesszük. A csirkecombokat a csontnál bevágjuk, a húsokat átkenjük sóval és borssal (a bőre alatt is), rátesszük a burgonyára, bőrével lefelé. A paradicsompürét a zúzott fokhagymával elkeverjük, a curryt és a vörösbort is hozzáadjuk, rákenjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és előmelegített sütőben 50 percen át 180 fokos sütőben fólia alatt sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Az alufóliát levesszük  és végül a csirkecombok bőrös felét szépen megpirítjuk.

A krumpli omlós lesz, a hús íze nagyon jól átjárja.  Egyszerűen elkészíthető, finom ebéd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr77289299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2015.03.23. 13:49:38

Hogy pirul meg a hús, ha csak a krumplival és a szósszal érintkezik?... Azt felfogtam, hogy a végén levesszük a fóliát, és rápirítjuk a bőrét...de menet közben, amikor még le is van takarva? Avagy csak a lelkesedés ragadta el a posztolót? (Hétvégén nekem a hús úgy sem pirult meg, hogy a tepsi aljára fektettem, és rá a brokkoli.karfiol.-burgonya kombót, meglocsolva sajttal elkevert tejföllel...majd egy órán keresztül sütöttem, a hús - csirkemelle - olyan lett, mint a vaj, de megpirulni? Legfeljebb ha csúnyát mondtam volna neki! :) Azért elteszem ezt is, hátha tényleg megpirul :)

Takács Gyuláné Erzsike 2015.03.25. 18:41:48

@Krutzifix: Kedves Krutzifix! Köszönöm a kommentet! A zárójelben leírt receptje úgy volt tökéletes, ahogy leírta, a hús omlós lett, a tetejére rakott sajt pirulhatott csak meg. Teljesen más a csőben sült, a rakott csirke is. Én sem azt írtam, hogy a csirke bőre ropogós lett, mert ezt az omlós kacsasült receptjénél, vagy a tepsis csirkecombnál lehet látni, az többszöri locsolást és pirítást jelent.. Amikor külön sütjük a húst, lehet a végén locsolni a saját zsírjával/szaftjával, például a kacsánál, a csirkénél lehet másfél deciliter sört kanalanként rálocsolni a combok bőrére, attól lesz ropogós.
süti beállítások módosítása