Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal.
Főétel gyorsan, finomat a sütőből!
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb vagy 8 csirke felső comb
80 dkg tisztított kockára vágott burgonya
1 kis doboz paradicsom püré
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl száraz vörösbor
só, bors
4 evőkanál olaj
A megtisztított burgonyát kockára felvagdossuk és 2 evőkanál olajjal kikent tepsibe tesszük. A csirkecombokat a csontnál bevágjuk, a húsokat átkenjük sóval és borssal (a bőre alatt is), rátesszük a burgonyára, bőrével lefelé. A paradicsompürét a zúzott fokhagymával elkeverjük, a curryt és a vörösbort is hozzáadjuk, rákenjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és előmelegített sütőben 50 percen át 180 fokos sütőben fólia alatt sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Az alufóliát levesszük és végül a csirkecombok bőrös felét szépen megpirítjuk.
A krumpli omlós lesz, a hús íze nagyon jól átjárja. Egyszerűen elkészíthető, finom ebéd.