Japán csirke
Ízes, omlós csirke.
Hozzávalók: 4 személyre
70 dkg csirkemell filé vagy 8 csirke felsőcomb
5 dkg vaj
só, bors, 1 leveskocka
fél teáskanál őrölt gyömbérpor
1 doboz darabolt ananász (350 gr)
1 dl fehérbor
1 cső zöld vagy piros paprika
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál narancslekvár (baracklekvár is jó)
1 evőkanál keményítő
fél csomag újhagyma
A csirkeszeleteket sózzuk, borsozzuk és a gyömbérporral megszórva legalább fél órát állni hagyjuk. (Inkább a csirkemellet szereti a család, könnyebb is vele dolgozni.)
Ezután a serpenyőben a vajat megforrósítjuk és a szeletek mindkét oldalát szépen megpirítjuk.
Ráöntjük az ananász levét, a bort, a szójaszószt, a leveskockát, a szeletelt paprikát és lassú tűzön pároljuk fél órát. Hozzáadjuk az ananászdarabokat, a lekvárt, rátesszük a 2 evőkanál vízzel elkevert keményítőt.
Ha kell, utána ízesítjük és 5 perc múlva tálalhatjuk.
Körete párolt rizs, ennek a tetejére szórjuk az újhagymát, de az ételbe is tehetjük.