Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Lebbencs leves

2015. április 18. - Takács Gyuláné Erzsike

LEBBENCS LEVES

Kedves kolléganőm készíti így, Kunmadarasi módra.

lebbencsleves1.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

10 dkg füstölt csemege szalonna (felkockázva)

10 dkg lebbencs tészta (2 maréknyi)

3 közepes burgonya

1 közepes hagyma

1 szál zeller zöld, 2-3 szál petrezselyem

(télire is rakjunk el, így bármikor elővehető)                                                          

1 kisebb paprika

1 közepes paradicsom

só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 1 leveskocka

1 evőkanál zsír

személyenként 1 tojás (ez el is maradhat, bár nagyon finom benne)

A felkockázott szalonnát 1 evőkanál zsíron kiolvasztjuk, a szalonnát kiszedjük, félre tesszük.

A zsiradékon a lebbencset szép pirosra pirítjuk (állandóan kevergetve, mert könnyen megbarnul).

Rátesszük az apróra vágott hagymát, még 2 percig keverjük. Félre húzzuk a tűzről, megszórjuk kevés piros paprikával, majd visszatesszük, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. Bele rakjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, a darabokra vágott paprikát és paradicsomot, a zellert és a petrezselymet. Kis sót, ételízesítőt, a félre tett szalonna darabkákat is hozzá adjuk, és már főhet is.

Ha kész, egyenként bele engedjük a tojásokat, vigyázva, hogy egészben maradjanak. (Tipp: a levesmerő kanálba törtem fel a tojást egyenként, óvatosan csúsztattam a levesbe, így a tojássárga szép maradt.)

Pár perc és már ehető az egyszerű, de finom és laktató leves.

Tojás nélküli változat:

lebbencs_tojas_nelkul.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr377378066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása