Borjúmáj kockák
A borjúmáj az egyik legjobb B-vitamin forrás!
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg borjúmáj,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
0.5 dl olaj,
fél teáskanál majoránna,
fél teáskanál pirospaprika,
fél teáskanál borsikafű (csombor)
fél zöldpaprika csikozva,
fél teáskanál só
A borjúmájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon világos színűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokhagymát. Belekeverjük a majorannát és a borsikafüvet, végül a pirospaprikát.
Ezután közvetlenül belekeverjük a májszeleteket, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve puhára pároljuk.
Főzés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz a máj!
Ha puhára párolódott, kevergetés közben hagyjuk a levét elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.
A legvégén sózzuk, esetleg kicsit utófűszerezzük.
Sós vízben főtt burgonyával, petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.