Sokfűszeres csirkecomb fóliában sütve
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke alsó vagy felsőcomb vagy 4 egész comb
só, bors
rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom 1-1 mokkáskanálnyi összekeverve
1 dl olaj (ha van, olivaolaj)
1 dl víz
sütőzacskó
A csirkecombot a csont mellett bevagdossuk, és a fűszerekkel megszórjuk. A sütőzacskóba beleöntjük az olajat és a vízet, szépen elrendezzük a húsokat, majd lezárjuk a zacskó végét.
Tepsibe tesszük, kicsit eloszlatjuk a zacskó alján a folyadékot.
A fólia tetejét hústűvel 4-5 helyen megszurkáljuk.
A sütőt előmelegítjük és a tepsit a sütő alsó rácsára tesszük, mivel a fólia felpúposodik, így a csirke a saját gőzében puhul meg. (Ne érjen a zacskó a sütő felső részéhez, mert megéghetne.)
45-50 percig sütjük így, amikor a hús puha, a fólia tetejét ollóval óvatosan felvágjuk és még 10 percig a sütőben hagyjuk. Már a fóliában is szép pirosra-omlósra sül a hús.
Nagyon könnyű, egészséges étel. Köretként most kifliburgonyát készítettem, amit héjában megfőztem, meghámoztam, majd kettévágva 2 evőkanál olajon tepsiben megsütöttem.