Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Gazdag tavaszi omlett

2015. június 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Gazdag tavaszi omlett

Használjuk ki az új, friss tavaszi zöldségeket, könnyű, ízletes ételt kapunk.

tavaszi_omlett.JPG

Hozzávalók 3-4 személyre:

1 csomag új vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, így a finom petrezselyemzöld is adott),

1 zsenge cukkini (20 dkg),

15 dkg gomba,

1 kis fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma

negyed kaliforniai vagy kápia paprika

5 nagyobb vagy 6 kisebb tojás

3 evőkanál tejföl

2 evőkanál rétesliszt

2 evőkanál vaj vagy olaj

só, bors, (fél mokkáskanál gyömbérpor, el is hagyható, de kár lenne)

A sárgarépát, fehérrépát, tisztítás után felkarikázzuk. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a héjával együtt (ebben van a vitamin) negyedeljük és kockázzuk. A hagymát, fokhagymát, paprikát apró kockára vágjuk, a gombát tisztítás után szeleteljük.

A vajon, vagy olajon először a sárgarépát kezdjük el párolni, majd fokozatosan adjuk hozzá a zöldségeket, és fűszerezzük. A gomba hozzáadása után a fedőt vegyük kicsit félre, hogy a gomba leve elpárologjon. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.

A sütőt 180 fokra 10 percig előmelegítjük.

A zöldségeket közepes méretű (20x30 cm) tepsibe simítjuk.

A tojásokat felverjük, aztán a tejföllel és a liszttel simára keverjük, majd a párolt zöldségre kanalazzuk, 20 percig sütjük, amíg a tojás is szép pirosra sül.

Hús mellé köretként is finom, gomba helyett más zöldségeket is adhatunk hozzá, mirelit zöldséggel is készíthetjük, ízlés szerint variálható az összetétel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr857519328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása