Gazdag tavaszi omlett
Használjuk ki az új, friss tavaszi zöldségeket, könnyű, ízletes ételt kapunk.
Hozzávalók 3-4 személyre:
1 csomag új vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, így a finom petrezselyemzöld is adott),
1 zsenge cukkini (20 dkg),
15 dkg gomba,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma
negyed kaliforniai vagy kápia paprika
5 nagyobb vagy 6 kisebb tojás
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál vaj vagy olaj
só, bors, (fél mokkáskanál gyömbérpor, el is hagyható, de kár lenne)
A sárgarépát, fehérrépát, tisztítás után felkarikázzuk. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a héjával együtt (ebben van a vitamin) negyedeljük és kockázzuk. A hagymát, fokhagymát, paprikát apró kockára vágjuk, a gombát tisztítás után szeleteljük.
A vajon, vagy olajon először a sárgarépát kezdjük el párolni, majd fokozatosan adjuk hozzá a zöldségeket, és fűszerezzük. A gomba hozzáadása után a fedőt vegyük kicsit félre, hogy a gomba leve elpárologjon. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.
A sütőt 180 fokra 10 percig előmelegítjük.
A zöldségeket közepes méretű (20x30 cm) tepsibe simítjuk.
A tojásokat felverjük, aztán a tejföllel és a liszttel simára keverjük, majd a párolt zöldségre kanalazzuk, 20 percig sütjük, amíg a tojás is szép pirosra sül.
Hús mellé köretként is finom, gomba helyett más zöldségeket is adhatunk hozzá, mirelit zöldséggel is készíthetjük, ízlés szerint variálható az összetétel.