Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Diós-csokis aprósüti

2015. június 07. - Takács Gyuláné Erzsike

Diós-csokis aprósüti

Sokáig elálló, finom aprósütemény, próbálják ki.

dios-csokis_aprosuti2.JPG

Hozzávalók:

55 dkg finomliszt,

25 dkg margarin,

15 dkg cukor,

2 csomag vaniliás cukor,

4 evőkanál tejföl,

8 dkg reszelt csokoládé,  

10 dkg darált dió,

csipetnyi só, fél reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál rumaroma

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk.

Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk, zárt dobozban sokáig eláll.

(Tipp: minden édes süteményhez adjunk csipetnyi sót, ezt nagyon régi szakácskönyvben olvastam, nekem bevált. Más: a dió ízét javítja a citromhéj és a rumaroma.)

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr677524328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása