Diós-csokis aprósüti
Sokáig elálló, finom aprósütemény, próbálják ki.
Hozzávalók:
55 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
15 dkg cukor,
2 csomag vaniliás cukor,
4 evőkanál tejföl,
8 dkg reszelt csokoládé,
10 dkg darált dió,
csipetnyi só, fél reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál rumaroma
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk, zárt dobozban sokáig eláll.
(Tipp: minden édes süteményhez adjunk csipetnyi sót, ezt nagyon régi szakácskönyvben olvastam, nekem bevált. Más: a dió ízét javítja a citromhéj és a rumaroma.)