Garnéla nyárs fetás, joghurtos tésztával, ami afrikai harcsafilével is kiváló.
Igazán kellemes, könnyű ebéd annak, aki a tenger finomságait, vagy a halat kedveli.
Egy ételrecept két variációban, mindenki kedvére.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg garnéla (fagyasztottat kaptam, kiolvasztás után pácoltam)
a páchoz : fél dl olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 gerezd reszelt fokhagyma, fél mokkáskanál kakukkfű (lehet szárított is).
A kiolvasztott garnélát a pácban hagyjuk legalább 1-2 órát, majd nyársakra húzzuk és picit meghintjük sóval és borssal. (5 nyársat készítettem, a maradékot a serpenyőben kisütöttem.)
2 evőkanál olajon megsütjük mindkét oldalát 3-3 percig, majd a tálalásig alufóliával lefedve melegen tartjuk.
Körete: spagetti és joghurtos-fetás öntet, ennek hozzávalói:
3 dl natúr joghurt, 1 gerezd fokhagyma, őrölt fehér bors, 5 dkg reszelt feta sajt, 3 szál apróra vágott kapor. Só nem kell hozzá, mert a feta sajt sós.
Amíg a nyársak sülnek, kifőzzük a tésztát, elkészítjük az öntetet.
Melegítésnél csak a tésztát és a rákot tegyük a tányérra, az öntetet külön adjuk hozzá.
Az afrikai harcsafilét (4 személyre 70 dkg) só, bors és halak fűszerkeverékével bekenem, fél órát állni hagyom, majd zsemlemorzsában megforgatom, és forró olajban kisütöm. (Papírtörlőre szedem, és tálalásig melegen tartom.)