Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell könnyű ízekkel, burgonyagombóccal.

2015. november 21. - Takács Gyuláné Erzsike

Köszönöm, hogy kedves olvasóm hiányolta a receptemet. Mostanában igyekszem két változatban készíteni az ételeket, ezt küldöm most is.

Csirkemell könnyű ízekkel, burgonyagombóccal

Ez az étel két változatban készült, így bárki kedve szerint tálalható.

konnyu_csmell.JPG

csirkemell_burgonyagomboccal.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirke mellfilé

só, fehérbors,

1 teáskanál provence-i csírke fűszerkeverék vagy sültcsirke fűszersó

3 evőkanál olaj

3 evőkanál kukoricapehelyliszt, vagy kukoricaliszt,

1 kis doboz paradicsompüré.

A csirkemell filét felszeleteljük, és a fűszerekkel megszórjuk. Kukoricapehelylisztbe vagy kukoricalisztbe forgatjuk és a felhevített olajon mindkét oldalát átsütjük. Ha ez nincs, a rétesliszt is jó megoldás, mert az inkább rajtamarad a hússzeleteken. A diétás hússzeleteket kivesszük, tálalásig melegen tartjuk. 

A többi szelet sütése után megmaradt szaftot a paradicsompürével elkeverjük, ahhoz tehetünk még kis oregánót, vagy bazsalikomot és kevés vízzel hígítjuk. Átforraljuk és visszatesszük a szeleteket pár percre.

Kevés munkával könnyű, egészséges ebédet kapunk, amihez köretként burgonyagombócot kínálunk.

Burgonyagombóc: 70 dkg (lehetőleg szétfővő fajta, vagy sárga) burgonyát hámozás után, apró kockára vágva, hideg, sós (1 teáskanál) vízben felteszünk főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és 25 dkg liszttel (én réteslisztet használtam) elkeverjük, majd 2 tojást adunk hozzá. Jól kidolgozzuk, majd vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk és forró, sós vízben kifőzzük.

(Kisunokámnak úgy tanítottam, hogy akkor lesznek egyformák a gombócok, ha kanállal vesz ki a tálból és úgy formázza. A képen ezek láthatók.)

Amikor fejönnek a víz felszinére, még legalább 5 perc kell, mire átfőnek. Tegyünk próbát is azzal, hogy egyet szétvágunk, ha megfőtt a belseje, akkor kész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr808097024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása