Gesztenyés-diós CSÚCS Azért csúcs, mert rendkívül laktató, különleges édesség, sütés nélkül.
4 evőkanál meggylé a kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. 25 kis gombócot formázunk belőle (tenyerünk között), és kristálycukorban meghempergetjük. Töltelék elkészítése: a gesztenye masszát áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a puha margarint, és egy kevéske rummal összedolgozzuk. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett kimagozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Mivel hogy cukorba mártottuk, igy könnyebben kiütjük a formából. A képen egy másik forma is látható, amit réges-régen készítettek ehhez a sütihez. Fordítva is készítettem, gesztenyeréteg kívül, meggy és rá a diós golyó, így még finomabb. Kinek-kinek kedve szerint. Egyszerűbben, gombócot is készíthetünk a masszából, meggyel a közepén, úgy is finom. |