Ezzel a díszítéssel és a köret formázásával szeretnék boldog nőnapot és Zoltán nevű ismerőseimnek minden jót kívánni.
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb,
sültcsirke fűszersó (vagy só, bors, majoranna, pici piros paprika)
3 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez. (vagy ízlés szerint 2 evőkanál zsír)
A csirkecombokat fűszerezzük, az olajozott tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt 50 percig sütjük. A fóliát levéve, többször locsolgatva további 30 percig sütjük.
Körete: burgonyapüré, a kupolák formázását a citromfacsaró belsejével készítettem. A formát vizezzük ki és kanállal rakjuk bele jó szorosan a pürét, majd így borítsuk ki a tányérra. A napsugarashoz pedig a tányérra rakjuk a pürét, majd a forma külsejét sorosan rányomjuk.