Brokkolitorta.
Remek köret natúr csirkemellhez, sültekhez, de önálló ételként is kiváló.
Hozzávalók: 4 személyre
50 dkg brokkolirózsa,
25 dkg burgonya,
2 tojás,
10 dkg reszelt sajt (trappista)
4 evőkanál kukoricaliszt (ezzel készítettem) vagy liszt
só, bors, 1 csipet szerecsendió,
1 húsleveskocka,
vaj vagy margarin a tál kikenéséhez
A brokkolirózsákat 1 liter levesalaplében puhára főzzük. A levéből 1-1,5 dl-t meghagyunk, ezzel turmixoljuk át a brokkolit.
A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és áttörjük.
A brokkolit, a burgonyát, a felvert tojásokat, a reszelt sajt felével, a fűszerekkel összekeverjük, majd kivajazott kerek jénai tálba tesszük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és fólia nélkül, 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Ez kb. 30-35 perc. Nekem villanysütőm van, így a sütő kikapcsolása után még pirul a sajt.
A torta szépen szeletelhető.
Most natúr csirkemellhez készítettem köretként, amit sózás-borsozás után szintén kukoricalisztbe forgatva sütöttem ki 3 evőkanál olajon. Sokkal könnyebb, mint a lisztbe forgatva, vagy panírozva. Javaslom, próbálják ki.